Vi på skrea matbruk
Vi, det är Henrik Djivjak och Filip Karlsson som tillsammans med Lisa Lemke, Marcus Nordgren samt James Sherry driver matbruket och somliga av oss till och med bor här på Skrea backe utanför Falkenberg. Kärleken till ladan kom tidigt och idén till att veva pasta i den föddes delvis en novemberdag i en olivlund i Umbrien när Filip kom springandes med en säck mjöl över axlarna ner till det 300 år gamla stenhuset där Lisa och Marcus leker olivslavar mellan varven. (japp, det är samma gård som den goda och prisade ekologiska olivolja från Castello di Mongiovino som vi själva använder rikligt av men också säljer på både Prostens pizza och Skrea matbruk) Det är något med enkelheten i just det här med mjöl och ägg som gör det så fantastiskt. Sedan innan det blev trendigt har det varit en självklarhet för oss att arbeta med de fina lokala råvaror som vi har här runt omkring oss. Och det tillsammans med en stor kärlek till mycket av det man hittar både i de italienska köken och i det italienska sättet av umgås på, inspireras vi av här. Det och känslan av att här på vår lilla kulle, där är allt möjligt. Och idéer, ja det har vi gott om.