Skrea matbruk

Skrea backe familjen

Vi pratar ofta om skrea backe-familjen men vad menar vi med det? Jo i vår familj hittar du oss på skrea matbruk, prostens pizza men också Globalize worldfood. Hos oss och på Prostens kan man ibland stöta på samma människor för vi är verkligen en tajt familj som jobbar väldigt mycket tillsammans. Globalize worldfood brukar hänga med oss här på backen vid speciella tillfällen men är alltid en del av familjen. Men framför allt kanske också ”skrea backe-familjen” handlar om en viss mentalitet. Ett gäng där vi tycker om att förverkliga galna ideer, älskar att ta hand om folk men också varandra. Ett gäng där vi tror att allt är möjligt.
Vill du jobba med oss? Dra iväg ett mail till skreamatbruk@gmail.com eller prostenspizza@gmail.com.

Skrea backe Pastakiosk

En obemannad dygnet runt-öppen butik där du kan köpa färsk pasta och olika såser. Från januari-juni/september-december  fylls kiosken på torsdagar 17.00 och fylls på så länge lagret räcker fram tills söndag. Från Juli-Augusti, fylls kiosken på, på tisdagar 17.00-fredagar. SWISH ENDAST. 

Prostens pizza

Vår systerkrog på andra sidan vinodlingen som också har öppet ca 2 helger i månaden året om, med utökade öppettider under högsommaren. Här handlar det om smårätter och tunn krispig pizza i romersk stil. Delar precis som oss en självklart kärlek till producenterna i vår omgivning och dryck från ”när och mestadels Europa”. Här är det en lite mindre lokal som passar perfekt för de lite mer intima sällskapen och dessutom har man tillgång till familjens trädgård. Familjen, det är Lisa Lemke och Marcus Nordgren som tillsammans med barn och djur ser Prostens pizza lite som sitt andra vardagsrum. Läs mer på www.prostenspizza.se eller kontakta oss direkt på prostenspizza@gmail.com

Kullsgärde gård & Skrea ost

Precis nedanför Skrea Backe hittar du den ekologiska mjölkgården Kullsgärde och en del av mjölken härifrån går till det lilla mejeriet Skrea ost. Här kan du köpa mjölk som du själv tappar på flaska, magisk yoghurt och goda ostar. Läs mer om öppettider på deras hemsida.

Ringarlidens b&b

Hej alla gäster som kommer långväga! Vi får ofta frågor om boende och är nu SÅ glada att våra grannar här i byn har fixat ett litet b&b! Perfekt för familjen, ett par (eller två par som känner varandra väl) eller kompisgänget. Litet sovrum med 4 sängar (varav 2 st 120 cm), köks-pentry, vardagsrum och nyrenoverat badrum med dusch. Frukost kan förbeställas. Kanonmysigt! Dom nås på 0705553161

Falkenbergs skafferi

Ett fantastiskt nätverk där du hittar restauranger, producenter och andra mataktörer i och runt om Falkenberg. Arrangerar också det populära evenemanget Falkenbergs Matdagar som går av stapeln i början av september varje år och som vi självklart är en del av.

Skrea Backe Destilleri

I en gammal stenlada på Skrea Backe, beläget på Sveriges västkust, valde fyra killar med en passion för mat och dryck att skapa en hantverksframställd spritdryck med inspiration från närområdet.

Kreera web&design Logo